Follower

Apa Dosaku ???

Apakah salah ku dan apakah dosa ku, 
aku diduga sekali lagi ..

"Ya allah kau tabahkan hati ku untuk meneruskan kehidupan ini ya allah, sesungguhnya aku adalah hamba mu yang lemah, aku redha dengan semuanya, aku pasrah"

Hati siapa yang tidak sedih kalau kita tetap dipandang hina,
Hati siapa yang tidak menangis kalau kita selalu dibeza-bezakan 
dengan yang lain.
Hati siapa yang tak sedih….???

Kenapa begitu hina sekali kalian memandang aku, kenapa ??

Apa yang telah aku lakukan sampai begitu drastic sekali kalian menuduh aku dan sebagainya,

Aku tidak pernah menganggu hidup sesiapa,
Aku tidak pernah melukai hati insan lain,
Aku juga tidak pernah menyimpan dendam,
Aku cuma menjadi diriku yang sebenar… salahkah aku ??

Jangan kerana kalian memarahi dan memusuhi diri ku, kalian lepaskan amarah pada anak-anak ku yang tidak tahu apa2 .. aku mendiamkan diri bukan kerana aku melupai kalian semua tapi aku ada alasan ku sendiri … 
aku menjauhkan diri bukan aku tidak sayang tapi aku juga ada alasan ku sendiri

Apa alasan ku biar aku dan allah sahaja yang tahu ..

Biarlah apa pun yang belaku keatas diri ku dan anak-anak ku hanya aku yang tahu, hanya aku yang hadapi nya tidak melibatkan insan lain.. biarkan lah … tolong biarkan aku…





Hati terluka



Hati....
kadang ada saat,
dimana aku harus 
menghadapi semua dengan sendiri
meski hati menangis,
tiada pilihan lain,
selain berusaha tegar,
Keadaan memaksa ku
harus kuat,
meski pun sebenarnya aku 
tak mampu meneruskan...


dan aku yakin
setiap luka yang kau berikan kepadaku
dan berserta airmata yang ku teteskan
saat ini akan menjadi
air mata bahagia satu hari nanti ...


"Annasuzana"

Lagu or Song ....

hai hai berapa hari anna tak update blog ... 
terasa malas dan juga badan tidak berapa sihat ... 



hari ini anna nak share kisah lagu

Ada apa dengan lagu ye? 
pasti semua orang tahu kan lagu boleh memberi impak kepada semua insan didunia ini . begitu juga anna .. ku suka dengar lagu, ku suka mendambakan diriku dengan setiap senikata yang tertulis didalam setiap lagu, oh bertapa dalam nya makna setiap bait-bait senikata yang tertulis didalam setiap lagu ..

kalau aku rindu, aku sedih ku akan dengar lagu tapi bukan lagu yang kena buat headbanding ok tu lagi semakkan otak .. ngeeee
lagu aku mesti yang romantic song ... lalalalala aku kan romantic person (perasan kejap)




"Music speaks what cannot be expressed, soothes the mind and gives it rest, heals the heart and make it whole, flows from heaven to the soul".

ku suka dengar music yang agak sentimental sebab ia amat bersesuaian dengan jiwa ku ini ... cewah hahahaha
macam lagu dalam blog anna ni .. kalau orang yang memahami setiap elemen music yang ada di sini pasti mereka kenal siapa diriku. 

hahahahah nampak je anna brutal diluar tapi didalam ada taman inderaloka gitu .. itu semua untuk mengaburi mata orang apa yang ada didalam hatiku .. yang tersurat dan tersirat ... aku tak boleh nak luahkan terang2 tapi aku boleh luahkan dengan setiap music yang ku dengar ..

itu adalah cara ku .. dengar lagu di blog ku ini pasti korang dapat memahami siapa aku yang sebenarnya...



for me "LIVE IS A SONG, LOVE IS THE LYRICS"



"this song from my blog is special for me ... "





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...